Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri ilanı için tıklayınız....           • TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ. TEMİZLİK İŞÇİ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALE METNİNE ULAŞMAK...           • İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız......           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALE İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI İÇİN TIKLAYINIZ. &n...           • İŞYERLERİ KİRALAMA İHALESİ  21 Adet İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız....           • GELENEKSEL HAYVAN VE EMTİA PANAYIRI Asırlardır devam eden, başlangıç tarihi bilinmeyen Geleneksel 2.Dörtdivan Hayvan ve Em...           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

SU GELECEKTİR PROJESİ

SU GELECEKTİR PROJESİ" BAŞARIYLA SONA ERDİ.
 

Dörtdivan Kaymakamlığı, Dörtdivan Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nün  birlikte hazırladıkları  “Su Gelecektir Projesi” Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve tüm öğrencilerinin katılımıyla yapılan su tasarrufuyla ilgili resim yarışmasıyla birlikte başarılı şekilde sona erdi. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışma törenine Kaymakam Nursan VURAL ZORLU, Belediye Başkanı Hasan UZUNOĞLU, Jandarma Komutanı Mehmet KAYA ve daire amirleri katıldı. Yarışmada öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel resimler sergilendi , yarışmada 1.olan öğrencilerimize yarım altın,  2.olan öğrencilerimize çeyrek altın, 3.olan öğrencilerimize gram altın ödülleri verildi.

PROJE AYRINTILARI:
PROJENİN ADI:“Su Gelecektir”
PROJENİN AMACI- HEDEF:

Amaç:Su eğitimi için geliştirilecek öğretim materyallerini kullanarak öğrencilerde ve yetişkinlerde (veliler, öğretmenler ve ev hanımları için) “su bilinci” oluşturmaktır.
Hedef: Gezegenimizde ve ülkemizde kullanılabilir su kaynaklarının şimdiki ve gelecekteki durumu, ülkemiz koşullarına uygun su üretme ve biriktirme yolları, su yönetimi, suyla ilgili yeni tüketici becerileri geliştirme yolları hedeflenmektedir.

PROJE KOMİSYON BAŞKANI VE KOMİSYONU VE DESTEKÇİLERİ:
Kaymakam
Belediye Başkanı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Müftülük

Yazı İşleri Müdürlüğü

PROJE KOMİSYONUNUN GÖREV TANIMI:


Projenin tanımı ve hedefleri doğrultusunda görev dağılımı yapmak, plan ve programlar düzenleyerek projenin en üst düzeyde gerçekleşmesi için takım ruhu ile çalışmak, proje ile ilgili gündemleri belirlemek, projenin tanıtımı ve desteklenmesi için çalışmalar yapmak.

Komisyonun görev tanımı kapsamında yapacağı çalışmalar:

M.E.M. bünyesinde;

- Konu ile ilgili öğretmen – öğrenci ve veliler bilinçlendirilecek
-Okullarda su israfının önlenmesi ile ilgili konferanslar düzenlenecek (Belirli aralıklarla)
- Okullarda 1 hafta boyunca her derste 5 dakika su kullanımının önemine vurgu yapılacak
- İlkokul, ortaokul ve liselerarası resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek ve dereceye girenler ödüllendirilecek. (Yarışmaya katılan her öğrenciye kitap verilecek)
- Okul duvarlarına yağlıboya resim yapılması ve uygun yerlere pankart asılması
- Okul duvarlarına su tasarrufu ile ilgili yazı ve resimler asılacak
- Ç.P.L. öğrenci yurdundaki ve Çavuşlardaki musluklar sensörlü su musluğu ile değiştirilecek
- Okulların su giderleri kontrol edilecek
- Tüm öğrenci velileri mektup ve sms yolu ile bilinçlendirilecek
 
Müftülük bünyesinde;

•Tüm ilçe ve köy camilerinde 2 ay boyunca her hafta (haftanın 1 gününde) su israfı ile ilgili vaaz ve hutbelere yer verilerek cami cemaati bilgilendirilecek
•Camilere broşür asılacak
•Din öğretmenleri ve imamlar ortaklaşa çalışacak
Belediye bünyesinde
•Belediye Başkanlığınca cuma günlerinde hoparlör vasıtası ile konunun önemini ihtiva eden söz, hadis vs. ile anons edilecek.

•İlçedeki tüm hanelerde su sayaç kartı uygulaması hayata geçirilecek. Böylelikle kaçak su kullanımının da önüne geçilmiş olacak

Köylerde;

 Tüm muhtarlıklarca su sayaçları ve su paraları kontrol edilecek, kaçak suya kesinlikle izin verilmeyecek
•Bu konuda görevi ihmal eden muhtarlar uyarılacak, titizlikle çalışan muhtarlıklar ödüllendirilecektir. (Köylerde 2012’de başlayan proje ile tüm hanelere sayaç takılmış ve su paraları toplanmaya başlanmıştır. Toplanan su paraları köy muhtarlığınca muhafaza edilerek su ile ilgili giderlerde harcanmaktadır. Bununla ilgili gerekli denetimler 2 ayda bir yapılmakta olup, proje kapsamında anlık denetimler yapılacaktır.)
Diğer çalışmalar;

•Bilgilendirme amaçlı broşür, pankart basılacak

•Baskılı tişörtler ve şapkalar öğrenci ve vatandaşlara dağıtılacak

•Kamu kurum ve kuruluşlarına suyun önemi ile ilgili afişler asılacak

•Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek

•Titizlikle çalışan muhtarlara ve sponsorlara plaket takdim edilecek
•Otobüs ve minibüslere afişler asılacak
PROJENİN BAŞLAMA TARİHİ VE SÜRESİ:

5 MAYIS 2014’de başlanacak. 10 HAZİRAN 2014’de proje sonu ödüllendirme ve takdimle yapılacak olup, proje tanıtımı hedef ve sonuç halkın da katılımının sağlanacağı bir organizasyon ile 1. aşama gerçekleştirilmiş olacaktır.

2014 – 2015 – 2016 yıllarında da projeye devam edilecektir.


PROJEDE ULAŞILACAK KİŞİ SAYISI:

İlçemizde okullarda öğrenim gören 1100 öğrenci ve öğrenci velileri,

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar,

Camiler, muhtarlıklar vesilesi ile ilçe ve köy halkı, olmak üzere yaklaşık 6.000 kişiye ulaşılacaktır.


PROJE SONUCU:Suyun öneminin giderek arttığı günümüzde su israfınınönlenmesi gayesiylehazırlanan bu eğitim projesinin amacına ulaşıp ulaşamadığının takibi açısından ilgili birimler üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerdir. Asıl hedef “Biz kazanalım, ülkemiz kazansın, hep birlikte kazanalım.”
 
 

Haber tarihi: 16 / 06 / 2014
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: İYİKİ DOĞDUNUZ
Sonraki: KADINLAR ÇANAKKALEYİ GEZDİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)















Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 799929
Aktif: 10
Bugün: 335
Dün: 818
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal