Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri ilanı için tıklayınız....           • TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ. TEMİZLİK İŞÇİ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALE METNİNE ULAŞMAK...           • İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız......           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALE İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI İÇİN TIKLAYINIZ. &n...           • İŞYERLERİ KİRALAMA İHALESİ  21 Adet İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız....           • GELENEKSEL HAYVAN VE EMTİA PANAYIRI Asırlardır devam eden, başlangıç tarihi bilinmeyen Geleneksel 2.Dörtdivan Hayvan ve Em...           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

DÖRTDİVAN AKADEMİSYENLERİ AĞIRLADI

Dörtdivan akademisyenleri ağırladı. Aralarında  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Polonya, Kosava ve Rusya’dan gelen Akademisyenlerden ve öğrencilerden oluşan gurup sazı ve sözüyle ortak kültürel değerimiz ve kahramanımız, yiğitlik ve iyilikseverliğiyle destanlaşan Köroğlu’nun doğup büyüdüğü Dörtdivan Sayık Köyünü gezdiler. 

4.Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Köroğlu Sempozyumunun son gününde Türkî Cumhuriyetlerden gelen akademisyenlerin de aralarında bulunduğu akademisyenlerden ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinden oluşan üç otobüs dolusu grup Dörtdivan'a geldi. Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu’nu makamında ziyaret eden Akademisyenler, Anadolu öğretmen Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu Köroğlu Tanıtım Filmini izlediler sonrasında Halk Kahramanımız Köroğlu’nun doğup, yaşadığı Sayık köyüne gezdiler.

Grup ilk olarak Dörtdivan Belediyesi'ni ziyaret etti. Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu misafirlerini kapıda karşıladı. Başkanlık Makamında yaklaşık bir saat süren ziyarette Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Köroğlu'nun diyarı Dörtdivan'a yapılan bu ziyareti çok önemsediklerini ve mutlu olduklarını, bu vesile ile tüm misafirlere teşekkür ettiğini ifade etti. Başkan Hasan Uzunoğlu, Köroğlu etkinlikleri kapsamında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin kendilerine çok destek olduklarını, bu desteklerinden dolayı Onlara da çok teşekkür ettiklerini söyledi. Hasan Uzunoğlu, Yukarı Sayık Köyü'nde Köroğlu Evi adı altında eski bir evi geçen yıl tescil ettirdiklerini ve mirasçılarından mavafakatname alarak 25 yıllığına Dörtdivan Belediyesi’ne kiralandığını belirterek bu evin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin desteği ile restore edileceğini ve müze ev olarak ziyarete açılacağını da sözlerine ekledi. Başkan Uzunoğlu, misafirlerine izlettiği slayt gösterimi ile Sorkun Köyü'nde bulunan ve Dünyadaki Dört Akbaba türünün de bir arada bulunduğu Akbaba Lokantası olarak kamuoyunda bilinen Akbaba gözlem evinin tanıtımını yaptı. Ziyaretçiler gördükleri Akbaba ve diğer yırtıcı hayvanların görüntüleri karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Dörtdivan Belediyesi ziyaretinden sonra Akademisyenler,  Dörtdivan Anadolu Lisesi'nde Köroğlu Konulu Amatör Film gösterisini izlediler. Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi'ne gelen Akademisyenlere ilk olarak Belediyemiz tarafından organize edilen ve yöresel yemeklerden oluşan yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından Dörtdivan Anadolu Lisesi Konferans Salonuna geçen akademisyenlere, Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin son öğrencileri ve aynı zamanda 12. Sınıf öğrencileri olan öğrenciler tarafından çekilen Köroğlu konulu amatör film izletildi. Filmi çok beğenen akademisyenler sahneye davet edilen öğrencileri uzun süre alkışladılar.

Halk Kahramanımız Köroğlu’nun doğup, yaşadığı Sayık köyüne geçildi. Köroğlu’nun atını suladığı iddia edilen taş oluğu, topuzu ve simgesel olarak müze haline dönüştürülecek Köroğlu evi hakkında ziyaretçilere bilgi veren Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu, amaçlarının burada bir Köroğlu Müzesi oluşturularak turizme açmak olduğunu da söyledi. Ziyaretçiler Köroğlu Evinin içinde ve dışında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Haber tarihi: 13 / 10 / 2016
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Nuri SUDAKAP vefat etti. 07.01.2021
Sonraki: Spor Tesisinde Son İncelemeler..




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 799944
Aktif: 11
Bugün: 352
Dün: 818
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal