TOKİ’DEN DÖRTDİVAN’A TARIM KÖY PROJESİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Dörtdivan köylerine tarım köy projesiyle 240 ay vadeyle modern konut yapıyor. Tarım köy konutlarına müracaatlar köy muhtarlarına yapılacak.

Konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıyan TOKİ, tarım köy projeleriyle yeni köyler inşa ediyor. Şehir hayatının standartlarını kırsaldaki vatandaşlara sunan proje kapsamında her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapılıyor. Derme çatma evlerde yaşayan vatandaşlar, tarım köy uygulamalarıyla çevre düzenlemesi, yeşil alanı, düzenli yolları, altyapısı, çocuk parkı hazır hale getirilen modern konutlara kavuşuyor.  Köylerde bulunan cami, köy odası ahır ve samanlık da aynı proje içinde yer alıyor.

TOKİ’nin Tarım köy Uygulaması, köylerde ev yeri sıkıntısı çeken vatandaşlara büyük kolaylık getirecek. Yapılacak inşaatın bedelini inşaatın bitiminden sonra ödemeye başlayacak olan vatandaş taksitli ödeme kolaylığıyla da sıkıntı çekmeyecek. Köylerde yerleşik düzenin kurallarını bozmadan evleri inşa edecek olan TOKİ (sosyal konut, lojman ve cami) gibi ortak kullanım alanlarını da inşa edecek. Köyde Köy Tüzel Kişiliğinin kararıyla ve en az 50 konut şeklinde yapılacak olan proje muhtarlarımıza sunuldu. Başvurular için köy muhtarlarımıza kayıt yaptırılması gerekiyor.

TARIMKÖY UYGULAMALARINDA ARANILACAK KISTASLAR

1.) Önerilecek Tarım köy arazisi, hane başına parsel büyüklüğü yöresel farklılıklar göz önüne alınarak belirlenmektedir( 250 – 3.000 m²).

2.) Tarım köy kurulacak arazi ve arsalar belediyelerden, köy tüzel kişiliğinden, köy halkından veya hazineden karşılıksız karşılanabilmelidir.

3.) İnşaat ve yerleşim yerleri orman ve çevre yönünden engel teşkil etmemeli, telafi edilemeyecek zararlara yol açmamalıdır.

4.) Arsa veya arazi hakkındaki teknik bilgilerden;

·   Tapu Kayıt Örneği

·   1/1000 ölçekli kadastro mülkiyet paftası

·   1/1000 ölçekli hâlihazır haritanın mülkiyet sınırları işlenmiş hali

·   Öneri alanın yerleşim merkezi ile ilişkisini gösteren kroki (1/5000 veya 1/1000 ölçekli)

·   Varsa onaylı imar planı (1/5000 veya 1/1000 ölçekli)

·   Önerilen alanın, mevcut elektrik, su, kanalizasyon ve yol güzergâhlarına uzaklığı kroki üzerinde belirlenmelidir.

5.) Eğitim ve sağlık hizmet binalarına ihtiyaç olması halinde yatırım programlarına aldırılmalıdır.

6.) Önerilen alanlar, tabiat ve kültür varlıkları alanlarının üzerinde olmamalıdır.

7.) Tarım köy uygulaması konut tipi tercih ve tahmini satış bedeli listesi;

45 – 65 m²

¨67.500 TL–   ¨97.500TL

65 – 80 m²

¨97.500TL –   ¨120.000TL

80 – 100 m²

¨120.000TL – ¨150.000TL

100 – 110 m²

¨150.000TL – ¨165.000TL

110 – 120 m²

¨165.000TL – ¨180.000TL

120 – 130 m²

¨180.000TL – ¨195.000TL

·   Binalar talebe ve yöreye uygun, İdaremiz tip projelerinden seçilerek projelendirilip inşa edilmektedir.

·   Okul, Cami, Sağlık Ocağı vb. sosyal donatı talep edilmesi halinde konut satış bedeli yaklaşık %10-%20 oranında artırılmaktadır.

·   Konutlar bodrumlu veya bodrumsuz olarak yapılabilmektedir. Bodrumlu konutlarda bodrumlar iç kısmı kaba olarak teslim edilmektedir.

8.) Proje çalışmalarına başlanabilmesi için, en az 50 adet konut talebinin sağlanması gerekmektedir. Tüm konutlar için ilçe/belde nüfusu 15000’in altında olan yerlerde2.000TL, ilçe/belde nüfusu 15001-40000 arasında olan yerlerde 4.000TL  alınacaktır.

9.) Konut Bedelinin % 12’si peşin 180 ay (15 yıl) vadeli, %15 peşin 216 ay (18 yıl) vadeli veya %20 peşin 240 ay (20 yıl) vadeli alternatifler ile satılacaktır. (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar peşinat olarak alınacaktır.)

10.) Tarım köy konutlarının İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılmaktadır.

11.) Yukarıda yer alan       yaklaşık bedeller sadece talep edilecek konutlara ait olup talep edilmesi halinde inşa edilecek ağıl bedeli konut bedeline ilave edilecektir.

12.) Bu çalışmalar nüfusu 40.000’den az ilçelerde Belediye ve Kaymakamlıklarla, nüfusu 40.000’den çok il veya ilçelerde Belediye ve Valiliklerle veya Kaymakamlıklarla ortak çalışma içerisinde gerçekleştirildiğinden Valiliklerden, Kaymakamlıklardan veya Belediyelerden alt yapının konutların yapıldığı alana kadar getirilmesi taahhüt olarak alınmaktadır.

Haber tarihi: 28 / 03 / 2016

Sonraki: Ahmet Vural vefat etti ( 27.03.2016 )

Bu içeriğe yapılan yorumlar (6 Yorum)

6 - Fahri açıkalın 02/03/2017