KADINLAR ÇANAKKALEYİ GEZDİ

KADINLAR ÇANAKKALE’Yİ GEZDİ

Dörtdivan Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen gezide; Dörtdivanlı 90 bayan ilk kez kahramanlık destanının yazıldığı toprakları gördü, duygulu anlar yaşadı.

DÖRTDİVAN BELEDİYESİ’DEN ANLAMLI GEZİ

Bolu Dörtdivan Belediyesi Başkanlığı Dörtdivanlı kadınları Çanakkale’ye götürdü.

Dörtdivanlı hanımlar destanın yazıldığı Conkbayırı’nı, cepheleri, Behramkale’yi, Seyit Onbaşı Heykeli’ni, Şehitler Abidesi’ni, hastaneyi ve 57. Alay Anıtı’nı gezdi, gördü. Duygu dolu anlar yaşandı. Şehitlerin mezarlarına çiçekler konuldu, onlar için dualar edildi.

Uzunoğlu “Dörtdivanlılara bu güzel Ülkemizi gezdirmek istiyoruz”

Sosyal ve Kültürel faaliyetlere de önem verdiklerini vurgulayan Dörtdivan Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu “Dörtdivan ilçemizde yaşayan hanımları Çanakkale’ye götürerek oranın atmosferini solumalarını istedik. İlçemizde ki kadınlar genelde çiftçilik, ev işleri ile uğraştıklarından pek geziye fırsat bulamıyorlardı. Bunu göz önünde bulundurarak, Çanakkale’ye gezi düzenledik. 11 Haziran gecesi saat: 22.00 de yola çıkan 90 kişiden oluşan kadınlarımız 12 Haziran Perşembe günü gün boyunca Çanakkale’yi gezdiler. Sabah kahvaltısı dâhil üç öğün yemek ikramımız da oldu. Kendilerinden yol ücreti de alınmadı. Tamamen Belediyemizin katkıları ile organize edildi. Tecrübeli Rehber eşliğinde Çanakkale’yi gezip, gördüler. 13 Haziran sabahı 03.30 civarında Dörtdivan’a döndüler. Gezilerimizi her fırsat gerçekleştirmek istiyoruz” diyen Başkanımız Uzunoğlu “İstiyoruz ki Dörtdivan’ımızın insanı gencinden yaşlısına Tarihi yerleri gezip görsün manevi havasını hissetsin. Ülkemizin hem tarihi hem Doğası hem de Kültürü açısından çok gezilecek yerleri mevcut. Bu güzel ülkemizi Dörtdivanlılara tanıtıp, gezdirmek istiyoruz. Gezimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale’de duygulandılar.

Dörtdivan Belediyesi tarafından hanımlara yönelik düzenlenen Çanakkale gezisine bayanlar Kurtuluş Savaşı’nın en kritik çarpışmalarının yaşandığı yerlerde duygulu anlar yaşadı.

Gelibolu Yarımadası’nda Kilitbahir, Mecidiye ve Namazgah Tabyaları,  Soğanlıdere ve  Şahindere Hastanesi, Alçı Tepe, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği, Kabatepe Müzesi, Arı Burnu, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Bomba Sırtı, Cesarettepe, Mehmet Çavuş Anıtı, 261 Rakımlı Tepe, Mehmetçik Kitabeleri, Kemalyeri ve Conkbayırı’nı gezerek, buradaki çarpışmaları profesyonel rehberlerden dinleyen kadınlar duygulu anlar yaşadı.

Haber tarihi: 13 / 06 / 2014

Önceki: SU GELECEKTİR PROJESİ