KARGIBAYRAMLAR MAHALLESI 626 PARSEL NOLU TAŞINMAZIN AÇIK TEKLIF USULU iLE SATIŞ iHALESiNE AiT iLAN KARGIBAYRAMLAR MAHALLESI 626 PARSEL NOLU TAŞINMAZIN AÇIK TEKLIF USULU iLE SATIŞ iHALESiNE A...           • Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri Baraj, Gölet, Taşkın Koruma Güvenlik Tedbirleri ilanı için tıklayınız....           • TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMI KURA ve SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ. TEMİZLİK İŞÇİ...           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İŞİ İHALE METNİNE ULAŞMAK...           • İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız......           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ   DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ AKARYAKIT ÜRÜNLERİ ALIM İHALESİ İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALESİ  DÖRTDİVAN BELEDİYESİ CADDE AYDINLATMASI İHALE İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ....           • EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ ARAÇ SATIŞ İHALE İLANI İÇİN TIKLAYINIZ. &n...           • İŞYERLERİ KİRALAMA İHALESİ  21 Adet İşyeri Kiralama İhalesi İlan Metnine Ulaşmak İçin Tıklayınız....           
Atatürk

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Faaliyet Raporu

Belediyemizin 2016 yılına ait faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız.

Köroğlu

Kardeş Belediyemiz

DÖRTDİVAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ!

 

Dörtdivan Dünyası Sahibi Ramazan Yaman Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu ile Röportaj yaptı. Başkanımız göreve geldiğinden bu güne kadar yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Dörtdivan Dünyası Haber Sitesinde yer alan Röportaj aşağıdadır.

 


Dörtdivan Dünyası: 2014 yılının başlarında Belediye Başkanı oldunuz. Sohbetimize geçmeden önce Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Hasan Uzunoğlu:
 1968 Yılı'nda Dörtdivan'da doğdum. İlköğrenimini Dörtdivan'da tamamladım. Gerede Ticaret Meslek Lisesi'ni ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim. 1988 yılında Serbest Muhasebeci olarak çalışma yaşamına başlayarak 1989 Yılı'nda Milli Gençlik Vakfı Başkanlığını ve Refah Partisi Dörtdivan İlçe Başkanlığı yaptım. Refah Partisi'nin kapatılması üzerine kurulan Fazilet Partisi'nde İlçe Başkanlığı ve Ak Parti'de kurucu yönetim kurulu üyeliği yaparak 2004 ve 2009 yıllarında iki dönem üst üste Ak Parti'den Bolu İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçildim. Evli ve dört çocuk babasıyım. Bundan yaklaşık iki yıl önce 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından siz değerli hemşerilerimin teveccühü ile Dörtdivan Belediye Başkanlığı görevine seçildim.
Dörtdivan Dünyası: Dörtdivan’a 2014 ve 2015 yıllarında Belediye hizmetleri olarak neler yaptınız? Yıllar itibariyle özetleyerek, değerlendirir misiniz?

Hasan Uzunoğlu: Dörtdivan Sevdası ile başladığımız kutsal görevimizde iki yıllık zaman zarfında Dörtdivan’ın aciliyet arz eden sorunlarını çözmeye odaklandık. İlk olarak özellikle kadınlarımızı kış aylarında çok büyük bir çileye dönüşen kömür sobası yakma derdinden kurtarmak için Dörtdivan’a doğalgazın kazandırılması noktasında Ankara’da temaslarda bulunduk. Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın Dörtdivan ziyaretinde de doğalgazın Dörtdivan’a getirilmesi noktasında taleplerimizi ilettik. EPDK, 09 Temmuz 2015 tarih ve 5678-14 sıralı Kurul kararıyla Dörtdivan ilçemize doğalgaz dağıtımı için Aksa Bilecik Bolu Dağıtım A.Ş.’ne lisans verildi. Lisans sahibinin projelendirme çalışmalarını tamamlamasının ardından doğalgaz çalışmalarına 2016 yılında Basınç düşürme istasyonu ve 2017 yılında ana arterlerin döşenmesine başlanacak.
Tarımla ilgi Dörtdivan da iki büyük gelişme yaşandı. Tekke barajı ve toplulaştırma. Bu büyük iki proje ile birlikte Dörtdivan’ın kaderi değişecek. İlçemizi tarım alanında çok önemli yerlere taşıyacak bu iki proje sayesinde Dörtdivan’ımıza Tarımsal Organize Sanayi alanında da yatırımlara vesile olacaktır. Bu bağlamda bizler Bakanlık düzeyinde çalışmalarımızı başlattık. İnşallah kısa zamanda sonuçlanacaktır.
Tekke barajıyla birlikte kartal kaya güzergâhı değişti. Yeni turizm yolumuzun alt yapı ve stabilize çalışmaları tamamlandı. Stabilize asfalt olacak yolun sıcak asfalt olarak yapılması konusunda Ulaştırma Bakanlığına girişimlerimiz oldu. Kartalkaya yolu üzerinde 30 Hektarlık araziyi A Tipi mesire alanı için müracaat yaptık. 
Çocuk Parkları yapıldı. Seçim beyannamemizde hemşerilerimize verdiğimiz sözlerden olan ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için mahallelerimize çocuk Parkları yapıldı. Bunun yanında mahallelerimizde asfaltlama çalışmaları yapıldı ve mahalle içlerinde bordür ve kilitli parke taşı çalışmalarımız devam ediyor. 
Sanayi alanı oluşturduk. İlçemizde 80 Dönümlük bir araziyi ‘’Sanayi Alanı‘’ olarak oluşturduk. Yatırımcı beklenmektedir.
Derelerin Islah çalışmasını yaptık. Dörtdivan’ımızın simgesi ve coğrafi güzelliklerinden olan Adakınık Eğrice deresi ve Ulusu deresinin Kadılar Mahallesinden Sanayi bölgesine kadar olan alanında dere ıslahı tamamlandı. Sanayi bölgesinden Yayalar köprüsüne kadar olan bölgenin müracaatını yaptık, önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalar başlatılacaktır.
Belediye araç filosunu yeniledik. Belediyemizin halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmesi için Minibüs, Zabıta aracı, Vidanjör, Kamyon, İtfaiye öncü aracı, çift kabin pikap kamyonet, cenaze yıkama aracı, Dozer ve Kar Küreme bıçağı alarak araç ve makine parkımızı yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz.
Spor Komplekleri ve Parklar kazandırıyoruz. Dörtdivan’a 5 – 6 tesisten oluşan Spor Kompleksi yapılacak. Dörtdivan’a spor kompleksi yapılabilmesi amacıyla Spor Toto Teşkilat Başkanlığından ödenek tahsis edildi. Etüt çalışmaları tamamlandı 28 Ocak 2016 da ihalesi oldu. Dörtdivan Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı’nın işbirliği ile Dörtdivan İlçemize uygun görülen Mahallelere çocuk ve yetişkinler için spor parkları yapılacak. Ayrıca kardeş belediyemiz olan Altındağ Belediyesinden Dörtdivan’a 2 adet park çalışması için söz alındı. Belediyemiz kültür merkezi önündeki parkın yeniden dizaynı ile içinde kafeterya ve oyun guruplarının olacağı şekilde çalışmalara başlandı.
Yaşanabilir bir Dörtdivan için çalışıyoruz. Şüphesiz yaptıklarımız Dörtdivan için yeterli değildir. Yaşanabilir bir Dörtdivan için ilk günkü heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Dörtdivan’ımızı yaşanabilir bir yer konumuna getirmek için siz değerli hemşerilerimizle el ele gönül gönüle vermemiz ve zorlukların üstesinden beraber gelmemiz gerekir. Dörtdivan’ı hak ettiği seviyeye ulaştırmak için gayret sarfediyoruz.
 

Dörtdivan Dünyası: Belediyenin Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri neler oldu?
 

Hasan Uzunoğlu: Dörtdivan’ın kültürel ve tarihi zenginliğine ilişkin çalışmalar kapsamında Dörtdivan Belediyesi olarak Halk Kahramanımız Köroğlu’nun doğup, yaşadığı Sayık köyünde bulunan tarihi simgesel Köroğlu evi için Anıtlar Kurulu’na yapının tescillenmesi hususunda müracaat edildi ve tescili onandı. Dörtdivan Belediyesi olarak dönemi ve efsaneyi canlandıran bir müzeye dönüştüreceğiz. Restorasyonu çalışmaları kapsamında Kültür Bakanlığına yardım talebimiz oldu ve onayı geldi. En kısa zamanda çalışmalar başlayacak. Ayrıca Bayramlar mahallesinde bulunan Tahtabacaklar konağı da tescili yaptırıldı en kısa zamanda yenileme çalışmalarına başlanacaktır.

Kültür Gezileri Düzenledik. Dörtdivan Belediyesi olarak düzenlediğimiz kültür gezileriyle seyahat etme imkânı olmayan bayanlara yurdumuzun tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerini, kültür merkezlerini görme imkânı sunduk. Gezi kapsamında Çanakkale, Şanlıurfa, Safranbolu, Göynük, Çamlıdere, Ankara Altın Köy, Ankara Hacı Bayram ve türbelere toplamda 600 den fazla kişiye seyahat etme imkânı sağladık.
Hastalarımızı Ziyaret Ediyoruz. Belediye hizmetlerinin yanı sıra Sosyal dayanıştırmayı pekiştirmek maksadıyla göreve geldiğim günden buyana her ay hasta ziyaretleri gerçekleştirdim. Halkımızın acılarını ve dertlerini dinliyorum. Bazen beklenmedik kazalar insan hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Ama hayata küsmeden, en olumsuz şartlarda bile hep yapılabilecek, güzel şeylerin olduğunu göstermek için ziyaretlerimize devam ediyorum. 
 

Dörtdivan Dünyası: Dörtdivan her geçen gün Nüfus kaybediyor. Nedeni nedir? Nüfus göçünü önlemek için neler yapılabilir. Projeleriniz var mı? Varsa projeler hakkında bilgi verir misiniz?
 

Hasan Uzunoğlu: Dörtdivan ilçemizin en büyük sorunu işsizliktir. Bunun yanında tarımsal alanların yeterince iyi değerlendirilememesidir. Bir memleketin kalkınması için yerel yöneticilerle beraber halkın ve sivil toplum örgütlerinin el ele vermesi, birlik ve beraberlik içerisinde meselelerin çözümü için mücadele etmesi şarttır. 
Nüfus Göçünü önlemek için; Tarımsal alanda ve turizm alanında sorunun çözümü konusunda girişimlerimiz var. Tekke Barajı ve Toplulaştırmayla Dörtdivan’ının 3-5 sene içerisinde kaderinin değişeceğini düşünüyorum. İlçemizi tarım alanında çok önemli yerlere taşıyacak bu iki proje sayesinde Dörtdivan’ımıza Tarımsal Organize Sanayi alanında da yatırımlara vesile olacaktır. Bu bağlamda bizler Bakanlık düzeyinde çalışmalarımızı başlattık.
Turizme yönelik Kartalkaya yolu üzerinde ve Amanlar mevkiinde yaklaşık 80 Hektarlık iki arazi için A Tipi mesire alanı müracaatımız oldu. İnşallah Dörtdivan’ımıza eko turizmiyle ve tarım alanında doğru hamlelerle nüfus göçünün önüne geçmiş olacağız ve göç alan ilçe konumuna getireceğiz.
 

Dörtdivan Dünyası: Yatırımcıları Dörtdivan’a çekmek için neler yapılabilir? Bu hususta çalışmalar var mı?
 

Hasan Uzunoğlu: Mesire alanlarının tescili ve tarımsal sanayi alanın oluşturulması gerekmektedir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız halen devam etmektedir. Aynı zamanda yaylalarımızın turizme açılması için çalışmalarımız devam ediyor.

Dörtdivan Dünyası: Tekke Barajı Bölge için önem arz ediyor. Gelişmeler ne durumdadır

Hasan Uzunoğlu: Baraj sahasında kalan yol güzergâhı değiştirildi. Asfaltlaması yapılarak eski yol trafiğe kapatılacak. Suyun tahliyesi için tüneller tamamlandı. Bu ay içerisinde dere tünellere verilerek Baraj İnşaatına başlanması planlanmaktadır.

Dörtdivan Dünyası: Bildiğimiz kadarıyla Yeniçağa’ya yeni bir yol çalışması var. Ne aşama da? Ne zaman açılması planlanıyor?

Hasan Uzunoğlu: Evet Bolu Mengen kavşağına Dörtdivan'ı bağlayacak bir yol çalışması var. Karayolları tarafından yapımı devam eden Bolu yolu Mengen kavşağından gücükler köyüne kadar olan bölüm tamamlanmıştır. Gücükler Köyü ile Yayalar köprüsü kavşağına kadar olan bölüm ise istimlâk çalışmaları ve Kış şartlarından dolayı ara verilmiştir. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren çalışmalar hız kazanarak 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır. Dörtdivan’ımızda yeni bağımsız bir Bolu yoluna kavuşacaktır.

Dörtdivan Dünyası: Dörtdivan’a Üniversite açılması konusundaki düşünceleriniz nedir? Bu hususta çalışmalar var mı?

Hasan Uzunoğlu: Üniversite konusu Dörtdivan’ın olmazsa olmazlarından bitanesidir. Dörtdivan’a üniversite açılmasıyla doğrudan veya dolaylı olarak istihdam yaratılacak, gerek Üniversitenin kurumsal harcamaları, gerek çalışanların ve gerekse öğrencilerin ve ziyaretçilerinin yapacağı harcamalar, ilçemiz ekonomisinde büyük bir canlılık katacaktır. Üniversitenin gelmesiyle en önemli yansımalarından biri de ilçemizin kentsel fonksiyonlarında yaratacağı olağanüstü değişimler olacaktır. Üniversitenin ilçemize kazandıracağı genç nüfus kitlesi, ilçemizin tüketim kalıplarını değiştirecek ve ilçemizde daha önce olmayan birçok ekonomik faaliyet oluşturacak, mevcut iş kollarının da gelişmesine katkıda bulunacaktır.
Bu hususta çalışmalarımız “Köroğlu Meslek Yüksekokulu” olarak başlamıştır. Mevcut Anadolu lisesini Çok programlı liseyle tek binada birleştirerek Anadolu lisesini Milli eğitim bakanlığı izni ile yüksek okul olarak AİBÜ Rektörlüğüne sunuldu. Dosyamız senatodan onay beklemektedir. İnşallah bürokratlarımızın da desteğiyle yüksekokulu Dörtdivan’a kazandıracağız. 

Dörtdivan Dünyası: Ankara Altındağ Belediye Başkanı Hemşerimiz Veysel Tiryaki Bey biliyorsunuz sizden önceki dönemde ve sizin döneminizde Dörtdivan'a birçok hizmetleri oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Sayın Başkan Veysel Beyin Dörtdivan'a ne gibi hizmetleri oldu, Neler yaptı? Önümüzde ki dönem de Veysel Başkanın destek vereceği projeler var mı?

Hasan Uzunoğlu: Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ilçemize çok büyük katkıları oldu. Kendisine minnettarız buradan tekrar teşekkür ediyorum. Önceki dönemde Kültür Merkezi, Kapalı Hal Pazarı ve Köroğlu Parkı Veysel Tiryaki'nin katkıları ile inşa edilmiştir. Düğer Köyümüze modern bir kabristan inşa etmiştir. Dörtdivan’ın muhtelif yerlerine sıcak asfalt yardımında bulunmuştur. Bizim dönemimizde Belediyemiz araç parkuruna Mahalle ve Köylerde kullanılmak üzere yeni cenaze yıkama aracı gönderdi. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliğinden hibe olarak gönderilen Damperli Kamyon için büyük desteği olmuştur. Bir adet kepçe için de girişimleri devam etmektedir. Yine ilçemize 2 adet park çalışması için kendisinden söz alındı. Birincisi Belediye Kültür Merkezi önünde içinde kafeterya ve oyun guruplarının olacağı şekilde yapımına başlandı. Önümüzdeki yıllarda beraber planladığımız yatırımları yapmaya devam edecektir. Kısacası Sayın Veysel Tiryaki Bey Dörtdivan’ımızın medarı iftarıdır. Sağ olsun Ankara’ ya gittiğimizde elimiz boş dönmüyoruz. Veysel Bey Dörtdivan’ın gururudur. Şahsına ve tüm ekibine hizmetlerinden dolayı şahsım ve İlçemiz adına teşekkür ediyorum.

Dörtdivan Dünyası: Bu güne kadar yaptığınız işlerde şunu da yapsaydım. Dediğiniz oldu mu?

Hasan Uzunoğlu: Hemen hemen Dörtdivan için düşündüklerimizi yapmaya özen gösteriyoruz. Bolu'ya yapılması düşünülen Havaalanın Dörtdivan’a yapılması için girişim yapmam gerektiğini düşündüm. Bu konuda da çalışmalara başlayacağım.

Dörtdivan Dünyası: Önümüzdeki dönem projeleriniz nelerdir?

Hasan Uzunoğlu: Birçok projemiz var. Önceliğimiz tarım ve turizmdeki mevcut projelerimizi hayata geçirmek. Projelerimizi hayata geçirdiğimiz takdirde nüfus göçünü önlemiş ekonomik alanda yol kat etmiş olacağız. Önümüzdeki dönemde projelerimizi yine turizm alanında planlıyoruz. Akbaba kuş Gözlem Merkezi için proje hazırlanıp, Bakanlık düzeyinde başvurusu yapıldı ve neticesi beklenmektedir. Amacımız Kuş ve Doğa severleri ile Fotograf sanatçılarının Dörtdivan'a ilgisini çekerek, yerli turizme ivme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca eğitime yönelik projelerimiz olacak. Dörtdivan’da eğitim alnında Yüksekokul, Lise ve dengi okullardan oluşan bir öğrenci ilçesi yapmayı planlıyoruz.

Dörtdivan Dünyası: Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.. Dörtdivan Dünyasını takip edebiliyor musunuz? Hakkında görüşleriniz ve önerileriniz nedir? Buradan Dörtdivanlılara söylemek istediğiniz bir şeyler var mıdır? 

Hasan Uzunoğlu: Her Dörtdivanlı hemşerilerim gibi bende sitenizi yakından takip ediyorum. Yeni tasarımıyla Dörtdivan Dünyası web siteniz güzel olmuş. Gurbetteki hemşerilerimize Dörtdivan’dan haberdar ederek, birlik ve beraberlik noktasında sorumluluk yükleniyorsunuz. Benimle röportaj yaptığınız için size teşekkür etmek istiyorum.
Sizin aracılığınızla Dörtdivan’lı hemşerilerime de buradan seslenmek istiyorum.  Bana güvensinler, ekibime güvensinler. Güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Halkımızın büyük teveccühü ile geldiğimiz bu görevi layıkıyla yerine getirmek, Dörtdivan’ı hak ettiği seviyeye ulaştırmak, yaşanabilir ve mutlu bir Dörtdivan oluşturmak için gece gündüz çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 5 yılsonunda  Dörtdivan’da çok şey değişecek. Bizi izlemeye devam edin. Saygılarımla tüm Dörtdivanlılara sağlıklı ve mutlu dolu günler diliyorum.

Haber tarihi: 07 / 03 / 2016
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Nuri SUDAKAP vefat etti. 07.01.2021
Sonraki: Kadriye Kayaalp vefat etti..( 06.03.2016 )




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Başkan

 

 

HAMZA EFE

BELEDİYE BAŞKANI

Site İçi Arama
İstatistikler
Toplam: 816285
Aktif: 18
Bugün: 121
Dün: 1020
Bağlantılar

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal